Haluamme ratkaista pulmasi. Olipa digihaasteesi mitä tahansa, voit sen meille huoletta esittää.

Kun tilaat Meikolta, näistä maksat

IT-kulttuuri / 8.9.2021

Esittele mitä teet viidellä sanalla. Vaikeaa, eikö? Meidänkin on välillä hankala selittää, mistä ohjelmistoprojektien hinta oikein muodostuu, koitamme nyt avata sitä.

Koodikielen ymmärtäminen

Eri ohjelmointikielien ja arkkitehtuurin osaamista sekä ratkaisujen yhteensopimisen hahmottamista voisi verrata esimerkiksi tulkin ja insinöörin työntehtäviin (toim. huom.: maallikon silmin, emme väitä olevamme kummankaan alan asiantuntijoita). Ohjelmistokoodikielet edellyttävät eri komentojen osaamista - kyse on erilaisten toimintojen järjestykseen laittamisesta ja ehtolausekkeiden laatimisesta. Mitä enemmän ohjelmistokehittäjä (developer) tuntee ohjelmointikielen perusteita ja omaa eri kokemuksia niiden käytöstä, sen nopeampaa, tehokkaampaa ja virhevapaampaa itse työskentely usein on. Puhumme usein junior- ja senior -tasoisista kehittäjistä, jotka erottaa vuosien työkokemus ja eri toteutusten monipuolisuus.

Me Meikolla haluamme tarjota kaikille työntekijöillemme mahdollisuuden kehittyä ja yleensä projekteissamme on kokeneempi senior-koodari valvomassa ja suunnittelemassa työtä, kun nälkäinen junior-koodari kasvattaa omaa kokemustaan. Näin voimme tarjota edullisempia kehityskustannuksia asiakkaillemme, tinkimättä työn laadusta. Tällä hetkellä meikolaisten yhteenlaskettu kokemus työvuosissa on jo yli 100 vuotta.

Asiakkaan tarpeen ja liiketoiminnan ymmärrys

Ennen kuin laadimme suunnitelman järjestelmä- tai sovellustoteutukselle, meidän on ymmärrettävä asiakkaamme alkuperäinen tarve toteutukselle. Jotta toteutus voisi vastata toivottua, me paneudumme asiakkaan liiketoimintaan ja nykyisiin järjestelmiin. Hyvin toteutettu suunnittelu takaa onnistumisen aikataulussa, mutta luo myös realistisen kuvan siitä, mikä aidosti on mahdollista. Mikäli huomaamme toteutuksen suunnitelmassa aukkoja, kysymme lisää tai tarjoamme vaihtoehtoista kumppania toteutukseen verkostostamme.

Hyvin toteutettu suunnittelu takaa onnistumisen aikataulussa, mutta luo myös realistisen kuvan siitä, mikä aidosti on mahdollista.

Asiakkaan liiketoimintamallin ymmärtäminen luo pohjan pitkäkatseiselle kehitykselle. Kun tiedämme strategian ja mahdolliset tavoitteet tulevaisuudessa, voimme jo lähtökohtaisesti tarjota skaalautuvia toteutuksia ja tarjota oma-alotteisesti uusia kehityskohteita, jotka tuovat arvoa asiakkaiden investoinneille.

Tunti tunnista - molemminpuoleinen vastuu

Me emme usko projektikohtaiseen hinnoitteluun. Suosimme agile-kehitysmallin mukaista jatkuvan kehityksen yhteistyötä, jossa asetamme yhdessä asiakkaidemme kanssa tavoitteet ensin pitkälle aikavälille ja puramme ne tämän jälkeen pienemmiksi sprinteiksi. Suunnitelman mukaisesti varaamme ennalta sovitun resurssin kehitystyöhön ja laskutamme aina toteuman mukaan, jota asiakas voi myös seurata; siksi asiakkaamme luottavat meihin.

Tiiviin yhteydenpidon avulla asiakas tietää aina missä vaiheessa työtä etenemme ja myös varmistaa molemminpuoleisen sitoutumisen. Yhdessä tekeminen on tärkeää onnistuneelle projektitotetutukselle.