Haluamme ratkaista pulmasi. Olipa digihaasteesi mitä tahansa, voit sen meille huoletta esittää.

10 vuotta nuori Meiko

Yleiset / 20.10.2021

En tiedä, oliko 10 vuotta sitten synkkä ja myrskyinen yö, mutta tuona yönä syntyi Meiko. Yrityksemme on tänä syksynä virallisesti 10 vuotta nuori ja sisäänajo voidaan katsoa suoritetuksi. Perusteellisesti.

On sanomattakin selvää, että noihin 10 vuoteen on mahtunut valtavasti kokemuksia, kokeiluja, virheitä - jopa tappioita ja onneksi myös voittoja. Nämä kaikki ovat mahdollistaneet tähän päivään pääsemisen. Voimme ylpeästi lainata Pepe Willbergiä ja sanoa:"Näin se käy, näin se toimii."

Juhlavuoden ansiosta päätimme myös tarkastella itseämme ja toimintaamme suurennuslasilla. Halusimme selkeyttää palvelutarjontaamme ja päivittää brändiämme. Koska brändi on 100% sitä, mitä muut meistä puhuvat, pyysimme apua. Luova strategisti Miika Saksi fasilitoi kaikkien halukkaiden kanssa haastattelun koskien Meikon kulttuuria, toimintatapoja ja palvelutarjontaa. Näiden pohjalta Miika kiteytti näkemyksensä siitä, mitkä asiat merkitsevät meille ja antoi loistavan lähtöpisteen uudistukselle.

Selkeyttä, avoimuutta ja pitkäaikaisia suhteita

Meikon identiteettiin vahvasti liittyviä seikkoja tunnistettiin kaksi:

  • Meikon henkilöstö kasvaa ja kehittyy projektien mukana. Olemme onnistuneet tarjoamaan upeita kasvutarinoita meikolaisille. Tästä haluamme pitää jatkossakin kiinni, me pystymme auttamaan vastavalmistunutta löytämään intohimonsa koodin parista ja uskallamme jakaa vastuuta, jotta henkilökohtainen kehittyminen on mahdollista.

  • Palvelumme koostuvat vahvasti kahdesta osaamisalueesta: Verkkoliiketoiminnan ratkaisut sekä räätälöidyt ohjelmistokehityksen ratkaisut. Näitä olemme tehneet 10 vuoden aikana eniten, nämä me osaamme erinomaisesti ja keskitymme näihin jatkossa.

Näiden päälle tulemme seuraavatkin 10 vuotta rakentamaan. Olemme ongelmanratkaisijoita, jotka haluavat kuulla asiakkaidensa haasteista ja voittaa yhdessä heidän kanssaan. Haluamme toimia reilusti ja tehdä ohjelmistokehityksen ostamisesta helpompaa ja selkeämpää. Teemme tämän yhdessä hyvinvoivien meikolaisten kanssa - terve IT löytyy terveestä ohjelmistotalosta.

Näe, koe, tunne - jännittävän tuttu ja turvallinen

Koska uudet linjamme saattaisivat jäädä huomaamatta, jos keskittyisimme vain pelkän tiukan ytimen hiomiseen, uusimme myös ilmeemme ja tyylimme viestiä. Entisen musta-kulta-valkoisen tyylin sijasta meidät tunnistaa jatkossa kihelmöivän jännittävästä Russian Purple-sävystä jota on höystetty hitusella Light Salmon-väriä. Uusi ilme on suunniteltu, toteutettu ja implementoitu kokonaan sisäisesti. Vanhasta tunnistettavasta logosta halusimme pitää kiinni, mutta kaikki muu pääsi työpöydälle. Toivottavasti ilme houkuttaa ja koukuttaa.

Alla myös hieman muistoja menneistä:

Meikon vanhat verkkosivut Meikon vanhat verkkosivut

Seuraavan 10 vuoden lupaus

Tähän pisteeseen pääseminen on edellyttänyt asiakkailtamme valtavaa luottamusta ja uskallusta ottaa yhteisiä kasvuloikkia kanssamme. Tahdomme kiittää kaikkia, jotka ovat mahdollistaneet olemassa olomme ja pakottaneet, kannustaneet, haastaneet ja velvoittaneet meitä kehittymään ajan mukana. Kiitos.

Lupaamme olla jatkossakin yhtä innokkaita, kekseliäitä, rehellisiä ja avoimia jokaista asiakasta ja meikolaista kohtaan. Lupaamme tehdä työmme hyvin. Todennäköisesti paremmin kuin mitä alussa päätämme. Haasta meidät, me tykkäämme ratkaisujen etsimisestä.