11/26/2018

Meikon koulutuspäivät Amsterdamissa

Jokainen yritys varmasti ymmärtää ryhmähengen merkityksen liiketoiminnassa. Meikolla me olemme ottaneet perinteeksi järjestää koko henkilökuntamme voimin koulutusreissuja eri kohteisiin ympäri maailman.
Kari Kaponen
Kari Kaponen

Viime vuonna kävimme Portugalissa ja tänä vuonna suuntasimme Hollantiin. Nopeasti kasvavalle yritykselle tämänkaltaiset koulutusreissut ovat äärimmäisen hyvä tapa tutustuttaa työntekijät toisiinsa ja kehittää ryhmähenkeä. Varsinkin, kun viime vuoden Portugalin matkan jälkeen työntekijöiden määrä on tuplaantunut yli kahteenkymmeneen henkilöön, tämän vuoden matka oli looginen jatkumo Meikon kehityksen kannalta.

Majoittuminen purjelaivassa

Vuokrasimme majapaikaksemme Weespin satamassa (Amsterdamista n. 30min autolla) sijaitsevan persoonallisen kaksimastoisen purjelaivan. Käytännön asioista vastasivat laivan kapteeni ja perämies, jotka hoitivat laivan ylläpidon sekä hyvinvointimme aina aamiaisesta lähtien.

Aivan kävelymatkan päässä sijaitsi Weespin kaunis ja persoonallinen keskusta. Kävimme siellä päivittäin tutkimassa ympäristöä tai syömässä lounasta paikallisissa ravintoloissa. Kaupungissa hämmästytti erityisesti sen yleinen siisteys kaikkialla. Harmillisesti tuulimyllyjä emme ehtineet käydä katsomassa, vaikka etäältä sellaisen pystyikin bongaamaan.

Mitä koulutuspäivät pitivät sisällään?

Matkan tarkoitus oli kehittää henkilökuntamme yhteishenkeä, vuorovaikutusta ja ratkaisukeskeistä ajattelua, sekä kirkastaa yrityksen tulevaisuutta suunnittelemalla yhdessä, mihin arvoihin ja visioon me haluamme Meikossa sitoutua. Näillä opeilla vältämme kommunikaation sudenkuopat sekä luomme toimintaamme aitoa arvostamisen ja välittämisen kulttuuria.

Yksilö- ja ryhmätehtävistä koostuvista koulutussisällöistä vastasivat Aki Auvinen, Ronnie Nygren sekä Mikko Kokkoniemi. Aihealueet sisälsivät yksinkertaisuudessaan hyviä elämänohjeita, joiden oppeja soveltamalla voi kehittyä niin työelämässä kuin omassa arjessakin.

Lisäksi koulutuspäivillä keskustelimme tiimiemme toimintaan liittyviä asioita, kuten prosessien tehostamista ja selkeämpää kommunikaatiota projektin eri vaiheiden välillä.

Sovitut arvot

  • Välittäminen
  • Kehitys
  • Tasapaino
  • Sitoutuminen
  • Rohkeus
  • Läpinäkyvyys

Set sail!

Tehokkaat koulutukset kestivät kaksi päivää, ja vaikka osa lähti koulutuspäivien aiheiden jälkeenkin jo hetkellisesti tutustumaan Amsterdamin keskustaan, oli todellinen vapaa-aika vielä häämöttämässä horisontissa.

Toiseksi viimeisenä päivänä lähdimme kohti Amsterdamia risteilyn muodossa. Purjeiden nostaminen käsipelillä oli jotain sellaista, jota ei aivan heti kaltaiseni maakrapu unohda. Risteilyn aikana maisemat vaihtuivat haaksirikkoutuneista vanhoista laivoista aina kapeisiin kanaviin ja sisämerelle, joka vei lopulta päämääräämme. Tästä kokemuksesta iso kiitos Johanna Engelinan miehistölle ja vierailevalle kansikoiralle, Skipperille!

Amsterdamissa kävimme mm. pelihallissa nauttimassa vanhasta kunnon arcade-meiningistä. Jotkut lähtivät seuraamaan MM-lätkää ribsien ja hampurilaisten äärelle sporttibaariin, kun taas toiset innostuivat myös karaoke-battlesta eteläkorealaisten kanssa, vaikka eivät sitä ehkä haluakaan myöntää.

“Koulutuksessa käydyistä asioista keskusteltiin myös vapaa-ajalla, joka viestii siitä, kuinka mielenkiintoisia aiheet olivat ja halu sisäistää niitä oli merkittävän innostunut.”

Innostuneisuuden ilmapiiri

Reissu oli kokonaisuutena erittäin onnistunut. Koulutuksessa käydyistä asioista keskusteltiin myös vapaa-ajalla, joka viestii siitä, kuinka mielenkiintoisia aiheet olivat ja halu sisäistää niitä oli merkittävän innostunut. Oli äärimmäisen hienoa nähdä, että vaikka henkilöstömme koostuu erilaisista persoonista, niin asioista keskusteltiin avoimesti ja kaikkia kuunneltiin. Myös uudet työntekijät pääsivät ääneen, sillä uudet näkökulmat ovat Meikossa aina tervetulleita.

Se on ainakin varmaa, että tämän kokemuksen perusteella jokainen meistä jo odottaa ensi vuoden reissua, mihin maailman kolkkaan se sitten kohdistuukaan!

Reissun dokumentoinnista vastasi jälleen luottokuvaajamme Veikka Hännikäinen Rulla Medialta.

Olisiko mukavaa olla osa Meikon porukkaa? Meillä on nyt rekry avoinna, katso avoimet työpaikat!

Kari Kaponen
Kari Kaponen
Toimin Meikolla Senior Designerin roolissa sekä osana markkinointitiimiä yli 14-vuotisella kokemuksella. Olen myös Meikon alkuperäinen perustajajäsen. Vapaa-ajalla nautin scifi-sarjoista, musiikista, viherpiiperryshommista sekä hyvästä pienpanimo-oluesta. Motto: "Kun teen sen tuohon, niin se on sitten siinä".