10/25/2018

Meiko Hacks 2018

Jos 5.-6.10. pidettyjä Meiko Hacksejä tulisi kuvata yhdellä sanalla, olisi tuo sana onnistuminen.
Sampo Virmasalo
Sampo Virmasalo

Mitkä ihmeen Hacksit?

Vuoden 2018 Hacksit eivät suinkaan olleet historiassaan ensimmäiset. Olemme jo useamman kerran järjestäneet samalla nimellä kulkeneen henkilöstötapahtuman, jonka keskiössä on ollut yhdessä puuhastelu ja normaaleiden työkuvioiden palauttaminen harrastuneisuuden piiriin. Tämän vuoden tapahtuma oli kuitenkin ensimmäinen laatuaan, sillä tällä kertaa otimme mukaan liudan alan opiskelijoita ja samalla nostimme hieman panoksia projektien haastavuuden suhteen.

Pähkinänkuoressa, tämän vuoden Meiko Hacksit olivat 24h hackathon, missä neljä tiimiä ratkoivat teknologia-aiheisia ongelmia. Tiimit koostuivat omasta henkilöstöstämme ja ilmoittautuneista opiskelijoista, joista kussakin yksi Meikolaisista toimi tiiminvetäjänä. Tiiminvetäjät olivat myös suunnitelleet aiheet ennen kilpailua. Aiheet olivat seuraavat:

  • Meiko Grand Slammer
  • Pro Pilkki Go
  • Meiko 6G
  • Slick’n Slide

Tapahtuma oli onnistunut kaikkien osallistujien mielestä!

Katso video

Vanha metsien sanonta kuuluu: “Kuva hyvä – video paras”. Siksi tilasimme paikalle myös audiovisuaalisen kumppanimme, Rulla Media Oy:n ja luottokuvaajamme Veikka Hännikäisen. Katso Veikan kuvaama ja tuottama videokooste tapahtumasta:

Osallistujien antama arvosana 10/10

Tapahtuman jälkeen pyysimme osallistujilta palautetta, jotta ensi vuonna Hackseista saataisiin entistä paremmat.

“Thank you very much for event, it was legendary!!!” – nimetön osallistuja

Tekemässämme kyselyssä pyysimme kävijöitä antamaan palautetta muun muassa ylläpidosta, projektien aiheista ja kokemuksista omista tiimeistään ja osuudestaan sen toiminnassa. Palautteiden yleisarvosana löi suoraan sanoen ällikällä; 10/10!

Meikon antama arvosana 4/5

Oma arvosanamme tapahtumasta oli 4/5, eli lähes täydellinen onnistuminen! Perusteetta emme tuota sanaa halua käyttää; Tässä suurimmat syyt, miksi Hacksit olivat mielestämme 4/5 tapahtuma:

1) Oli älyttömän hauskaa

Tärkeintähän tässä koko tapahtumassa oli pitää hauskaa sen aiheen parissa, jota teemme päivittäin työksemme. Kysyitpä keneltä osallistuneelta tahansa, niin hauskaa oli, hauskaa ja rajua!

2) Ilmoittautuneet saapuivat paikalle

Yhtä sairastapausta lukuun ottamatta, kaikki ilmoittautuneet saapuivat paikalle ja myös yhtä lukuun ottamatta olivat paikalla loppuun saakka.

3) Saimme erinomaiset opiskelijakontaktit

Siinä missä Hacksit olivat henkilöstömme virkistystapahtuma, olivat ne myös osa yrityksemme markkinointia, sillä haluamme erottua alan opiskelijoiden silmissä eduksemme.

Tällainen tapahtuma on myös hyvä verkostoitumistapahtuma, jotta opiskelijat pääsevät tutustumaan meidän toimintaamme ja me heihin. Saimme myös arvokasta tietoa siitä, kehen kannattaa ottaa ensimmäisenä yhteyttä, kun rekrytointeja aukaistaan.

4) Kaikki projektit onnistuivat

Kyllä, jokainen tiimi teki valmista jälkeä! Meiko 6G sai äänen ja fyysisen olemuksen, Pro Pilkki Go toimii ja pilkkiä voi nyt vaikka toimistoltamme, Slick’n Slide mahdollistaa vaikka jokaisen työntekijämme yhtäaikaisen moninpelin ja Meiko Grand Slammer kerää pingistulokset pilveen.

Mitä parantaisimme vuodelle 2019?

Allekirjoittaneena minulla on erittäin vahva ja selkeä visio vuoden 2019 Meiko Hackseista. Se missä tällä kertaa emme täysin onnistuneet, oli katsojien määrä. Toivoimme, että paikalle olisi saapunut enemmän sellaista väkeä, joka olisi tullut tutustumaan Meikoon, kannustamaan tiimejä ja verkostoitumaan. Emme ehkä onnistuneet mainonnassamme riittävän hyvin, joten tuota osa-aluetta on selkeästi parannettava.

Se millaista seuraavalla kerralla tulee olemaan, pysyköön vielä salaisuutena. Kannattaa painaa kuitenkin tapahtuman nimi mieleen ja olla kärppänä ilmoittautumassa, kun aika koittaa. Myrskyvaroitus on annettu.

Kilpailun voitti Meiko Grand Slammer

Voittajaksi tällä kertaa selviytyi Meiko Grand Slammer. MGS:n tiimi onnistui vakuuttamaan tuomariston projektin kokonaishaastavuudella, periksiantamattomuudella ja mainiolla tiimityöskentelyllä.

Huone täynnä työhön keskittyneitä ihmisiä

Meiko Grand Slammer -tiimi työn touhussa

Tapahtuman järjestäjänä haluan lämpimästi kiittää kaikkia paikalla olleita – Te teitte tämän tapahtuman!

Ps. Koetko, että voisit olla hyvä osa Meikoa? Laita avoin hakemuksesi, niin jutellaan lisää! Olemme kiinnostuneita myös harjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuuksista: Avoin työhakemus.

Sampo Virmasalo
Sampo Virmasalo
Toimin Meikolla markkinointipäällikkönä, johtoryhmän jäsenenä ja koodarina Suomen Sopimustiedon tiimissä. Intohimojani työn ulkopuolella ovat lumilautailu, MTB enduro ja valokuvaus. Perhe ja ystävät ovat minulle erittäin tärkeitä. For the love of doing everything.