6/19/2019

Kesä ja kärpäset

Meillä Meikossa kesän alkamista on tavattu juhlistaa vuosittain Meikon Kesäpäivien merkeissä. Tämä vuosi ei ollut poikkeus sääntöön, vaan kokoonnuimme 7.6.2019 koko Meikon voimin Juhlatalo Majakoskelle kauniiseen Keski-Suomeen viettämään aurinkoista päivää ensin workshoppien merkeissä jonka jälkeen ohjelmassa oli savusaunomista, paintball sotaa ja maittavaa ruokaa.
Antti Immonen
Antti Immonen

Tänä vuonna kesäjuhliemme teema keskittyi vahvasti henkilöstönäkökulman kuunteluun yrityksen arvomaailmasta ja siitä, millaiseksi Meikoa halutaan yhtiönä kehittää, että sen toimintatavat ja ilmapiiri olisivat sellaisia johon on kaikkien Meikolaisten helppo samaistua ja sisäistää.

Lauantaina 1.6.2019 koululaiset ympäri Suomen päästettiin lomalaitumille Suvivirren säestyksellä. Myös meillä Meikossa kesän alkamista on tavattu juhlistaa vuosittain Meikon Kesäpäivien merkeissä. Tämä vuosi ei ollut poikkeus sääntöön, vaan kokoonnuimme 7.6.2019 koko Meikon voimin Juhlatalo Majakoskelle kauniiseen Keski-Suomeen viettämään aurinkoista päivää ensin workshoppien merkeissä jonka jälkeen ohjelmassa oli savusaunomista, paintball sotaa ja maittavaa ruokaa. Illan viralliset jatkot järjestettiin Pizzeria Pettola Lorenzossa italodiscon merkeissä.

Tänä vuonna kesäjuhliemme teema keskittyi vahvasti henkilöstönäkökulman kuunteluun yrityksen arvomaailmasta ja siitä, millaiseksi Meikoa halutaan yhtiönä kehittää, että sen toimintatavat ja ilmapiiri olisivat sellaisia johon on kaikkien Meikolaisten helppo samaistua ja sisäistää. Yksi Meikon olemassaolon perustoista on työntekijöiden hyvinvointi ja työyhteisön aktiivinen kuuntelu jossa yhtiötä pyritään viemään eteenpäin ennemmin alhaalta ylös kuin vesiputousmallilla. Mahtavan ilmapiirin lisäksi päivän ja alkuillan tapahtumapaikka oli kaunis maalaismiljöö keskellä kauneinta Suomea jonka kumppaniksi kelit suorastaan hellivät aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan.

Workshopeista saimme yhtiön strategian tehostamiseen ja yhtiön navigoimiseen uusia työkaluja sekä ajatusmalleja jotka otetaan käyttöön syksyn 2019 aikana. Oli mahtavaa päästä seuraamaan ihmisten aktiivista työskentelyä sekä nähdä, kuinka vahva yhteishenki Meikossa on.

Kesäpäivien merkitys on kesän juhlistamisen lisäksi myös vastaava kuin esimerkiksi pikkujouluilla; ne ovat lähtölaskenta rauhoittumiseen ja akkujen lataamiseen jonka jälkeen työntekokin maistuu taas aivan eri tavalla. Meillä on Meikossa tulossa mieletön syksy, olemme kylväneet siemeniä koko talven ja kevään jotka nyt alkavat nousta kukkaansa – odotan innolla, että pääsen näistä kertomaan lisää syksyllä. Sitä ennen on kuitenkin aika hiljalleen siirtyä kesän viettoon, nauttia (toivottavasti) komeista ja lämpöisistä kesäkeleistä sekä ruokkia kehoa ja mieltä pitkillä vapailla.

Ohessa vielä nopea kooste videon ja kuvien muodossa Meikon Kesäpäivistä 2019. Kiitos kaikille osallistujille, ensi vuonna uudestaan!

Hyvää kesää kaikille, syksyllä mennään taas – ja kovaa.

Antti Immonen
Antti Immonen
Toimin Meikolla toimitusjohtajana, luotsaten Meikoa nopeasti kasvavan yrityksen haasteissa. Työn vastapainoksi vapaa-aika kuluu kuntosali- ja kamppailu-urheilun parissa sekä perheen kanssa aikaa viettäen.